Radim Zenkl & Ondra Kozák

23.10.2024 19:00
Místo: Spolkový dům [navigovat]
Typ: Hudba

23. 10. 2024 od 19 h. zahraje ve Spolkovém domě v Chrudimi duo světových multiinstrumentalistů Radim Zenkl & Ondra Kozák.


Radim Zenkl (mandolína, flétny, didgeridoo, zpěv) a Ondra Kozák (kytara, housle, dobro, baskytara, zpěv) založili toto hudební duo jako svůj evropský koncertní projekt. Posluchači se mohou těšit na skladby a písně z vlastní tvorby obou hráčů, doplněné o bluegrassové, swingové, keltské a „world music“ tradicionály v osobitých aranžmá. Svoji spolupráci zahájili před třemi roky a mají za sebou řadu úspěšných koncertů v ČR, na Slovensku, Německu, Dánsku, Švédsku a Francii. Koncem roku 2022 vydali u nás své první společné CD „Eastern Grass“, které následně vyšlo i v USA u společnosti Acoustic Disc. Více informací u pořadatele na www.zenklkozak.com

Radim Zenkl se narodil v Opavě, od léta roku 1989 působí také v USA, kde v roce 1992 zvítězil v prestižní celoamerické mandolínové soutěži s mezinárodní účastí „Winfield Mandolin Championship“. Natočil osm sólových CD a vynalezl speciální mandolínovou techniku "Zenkl style", při které nástroj zní jako dva nástroje současně.

Ondra Kozák pochází z Orlové, získal 5x titul „Kytarista roku“ v Anketě Bluegrassové asociace ČR.

S různými skupinami jako zpěvák a hráč vyhrál celkem 4x prestižní soutěž o evropskou kapelu roku na francouzském La Roche Bluegrass Festivalu. Publikuje ATAmusic podcast – český audio seriál pro muzikanty.

Vzpomínky Radima Zenkla na Chrudim: "V roce 1982 jsme s několika kamarády z Ostravy jeli na festival Svojšický Slunovrat u Pardubic. Tam jsme jeli vlakem, ale zpátky jsme se rozhodli jet stopem (abychom trochu ušetřili, byli jsme studenty prvního ročníku střední školy). Jedno z prvních aut nám zastavilo a řidič říkal, že jede jen do Chrudimi. Ani jsme přesně nevěděli, kde to je, ale nadšeni z tak rychlé odezvy jsme nastoupili. Z Chrudimi jsme pak měli v plánu pokračovat dále stopováním, ale cestou na výpadovku nás cesta vedla přes historické jádro města, a tak se nám tam líbilo, že jsme tam zůstali několik hodin, až nakonec večer už bylo pozdě na stopování, tak jsme jeli zase vlakem. Vrátili jsme se obohaceni o nové zážitky nejen hudební, ale i z oblasti krásné staré architektury. Od té doby se do Chrudimi rád vracím."

Prodej vstupenek | 250 Kč v předprodeji, 290 Kč na místě v den prodeje

    • pokladna Divadla Karla Pippicha, kontakt a otevírací doba zde
    • Turistické a informační centrum Chrudim, kontakt a otevírací doba zde
    • online (při kontrole vstupenek stačí vstupenka/y v mobilu, není nutné tisk)

 

Pořadatel

Radim Zenkl & Ondra Kozák

Jitka Boháčková, 00000 neuvedeno
Telefon: 733768952
E-mail: booking@zenkl.com
Odkazy: Web