Jazz koncert – Petr Dvorský

16.10.2024 19:00
Místo: Divadlo Karla Pippicha - kavárna
Typ: Hudba
VZHLEDEM K PROBÍHAJÍCÍ REKONSTRUKCI V PROSTORU MUZEA DOCHÁZÍ K PŘESUNU MÍSTA KONCERTU DO KAVÁRNY V DIVADLE KARLA PIPPICHA.

Těšíme se na Vás s koncertem Petra Dvorského ...

  • Stanislav Mácha - piano

  • Petr Dvorský - kontrabas

  • Jiří Slavíček - bicí nástroje

  • Miroslav Hloucal - host, trumpetista


Členové tria jsou dlouholetí spoluhráči a členové debutujícího kvarteta The Four, které ještě spolu se saxofonistou Karlem Růžičkou Jr., v devadesátých letech zaznamenalo řadu úspěchů a ocenění. Staronová formace volně navazuje na předchozí období a nabízí nový autorský program sestavený z kompozic kontrabasisty Petra Dvorského a jiných autorů (Oscar Pettiford, Sam Jones, Karel Růžička Sr.) aranžovaných pro akustické jazzové trio.

Generační spřízněnost členů tria a jejich častá spolupráce i v jiných projektech vytváří předpoklad jednotného hudebního jazyka a mimořádné instrumentální souhry tria. Zároveň lze tento projekt označit jako premiéru basisty Petra Dvorského v roli band leadera a zúročení jeho bohatých zkušeností z předchozích projektů. Mezi pozoruhodné projekty a soubory Petra Dvorského lze jmenovat např. Emil Viklický Trio, Concept Art Orchestra nebo zahraniční spolupráci s hvězdnými jmény jako např. Mark Vinci, Ingrid Jensen, Randy Brecker a další. Stanislav Mácha a Jiří Slavíček jsou známí svým dlouholetým angažmá v Triu Roberta Balzara se kterým spolupracovali například s Johnem Abercrombiem. V současné době Stanislav Mácha často spolupracuje například s Ondřejem Čtveráčkem a jako rytmika spolu s Petrem Dvorským a Jirkou Slavíčkem spolupracovali také s kytaristou Adamem Tvrdým a zpěvačkou Petrou Ernyeiovou.

Přijměte pozvání na výjimečné hudební setkání tří vyzrálých instrumentalistů nabízející moderní akustický jazzový zvuk vycházející z té nejlepší hardbopové jazzové tradice a doplněný o nové kompoziční a aranžérské prvky.

Prodej vstupenek | 150 Kč

  • pokladna Divadla Karla Pippicha, kontakt a otevírací doba zde

  • Turistické a informační centrum Chrudim, kontakt a otevírací doba zde

  • online (při kontrole vstupenek stačí vstupenka/y v mobilu, není nutné tisk)

Pořadatel

Chrudimská beseda, městské kulturní středisko

Široká 85, 53701 Chrudim
Telefon: 603115874
E-mail: chbeseda@chbeseda.cz
Odkazy: Web Facebook
Více o pořadateli